Cum ne poate ajuta un jurnal?

luni, 28 noiembrie 2011

| | |


A ţine un jurnal e un act de curaj!

Suntem prea grăbiţi. Atât de grăbiţi încât uneori nu ne mai auzim propriile gânduri şi nu ne mai simţim. Nu ne mai simţim pe noi înşine. Ziua devine o rutină, prietenii sunt tot mai mulţi şi, totuşi, prea puţini vor ajunge să ne cunoască aşa cum ne dorim. Ne formăm ţeluri şi ne creăm vise pe care apoi le uităm, din păcate. Suntem din ce în ce mai puţin noi. Sau, oricum, nu mai ştim cine suntem noi.

Într-o astfel de lume, jurnalul e puntea de legătură între tine şi tine. Între interior şi exterior. Între ceea ce simţi şi ceea ce faci. A ţine un jurnal e un act de curaj! Curajul de a nu te teme să te descoperi şi să te înţelegi. Curajul de a face faţă trecutului şi de a-l accepta cu bunele şi relele lui. Curajul de a conştientiza ce ai făcut greşit şi de a îndrepta. Curajul de a găsi o soluţie atunci când viaţa ta e străbătută de întrebări şi presiuni exterioare. Aici e locul în care gândurile tale se vor ordona, se vor limpezi, se vor curăţa. Aici te vei elibera şi aici vor zace planurile tale de viitor, amintindu-ţi mereu, în fiecare dimineaţă, că azi e ziua în care tu vei deveni mai bun, ziua în care vei urca o altă treaptă spre ceilalţi şi spre tine, ziua în care visele tale sunt mai aproape de împlinire cu.. o zi.

Cum să îi înţelegem pe alţii dacă noi nu ne putem înţelege pe noi înşine? Cum să iubim dacă purtăm atâtea în spate, dacă nu ne înţelegem greşelile, dacă nu încercăm să le reparăm sau, măcar să nu le repetăm? Cum să învăţăm să iertăm până nu ştim cât de mult greşim noi? La toate acestea vei găsi răspunsul în tine. Ajută-te să iubeşti, să ierţi, să fii bun, să preţuieşti fiecare moment al vieţii, să înveţi din toate, să te bucuri de toate! Fă din jurnalul tău o spovedanie asumată şi lucrurile pe care ţi le spun eu vor părea atât de mici, pentru că el îţi va fi dăruit atât de multe!

Redescoperă-te!, pentru că „in solitude, where we are least alone” (Lord Byron) se întâmplă miracolul vieţii...

2 comentarii:

Anonim spunea...

salut. cine a scris asta? multam. razvan

SKOOB's Books spunea...

Salut,
Articolul este scris de o prietena, Elena Mladinovici.